Tiga ciri dalam satu alat media

Menggabungkan tiga kemudahan dalam satu alat yang padat, Kuro TV membolehkan pengguna menonton televisyen, mengakses bahan video streaming daripada Internet dan merakan rancangan televisyen untuk ditonton kemudian.

Dengan keupayaan tiga dalam satu, alat padat ini sekali gus mengurangkan peralatan yang diperlukan dalam rumah. Firma tempatan PixePlay memperkenalkan Kuro TV tepat pada masanya sedang penyiar televisyen tempatan Mediacorp dijadualkan memperkenalkan siaranan bermutu digital menerusi DVB-T2 Digital HD.

Kuro TV dilengkapkan dengan v1.3.1 DVB-T2 demodulator, 1GB DDR3 RAM and 8GB memori dalaman (internal flash). Ia juga dioptimumkan untuk Singapura dan negara Asia Tenggara.

Satu ciri menarik Kuro TV ialah keupayaannya menerima dan merkodkan siaran televisyen secara langsung menggunakan teknologi DVB-T2 yang menjaminkan mutu imejan yang tinggi.

Rakaman siaran televisyen boleh dilakukan dengan menghubungkan alat Kuro TV dengan alat penyimpan data USB menerusi format TS. Menggunakan format ini, pengguna bolehmerekodkan semua maklumat yang tersedia dalam saluran televisyen termasuk sarikata rancangan.

Pakej Kuro TV mengandungi kabel AV, kabel HDMI, penyesuai kuasa, antena, alat kawalan jauh, bateri dan panduan pengguna. Kuro TV boleh dibeli pada harga $179. Untuk maklumat lanjut kunjungi www.pixeplay.com

Ingin menangi alat media Kuro TV? Jawab soalan mudah dan menang hadiah menarik ini. Gunakan borang berikut untuk menyertai promosi Berita Harian. Gunakan borang berikut untuk menyertai promosi Berita Harian.  BORANG PERADUAN

Waktu Solat

Subuh
5:34
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:27
Maghrib
7:09
Isyak
8:22
3 HR PSI: 44
27°/ 24 °
Tuesday - Thundery showers mainly over northern and eastern Singapore in the afternoon.
Wednesday - Late morning and early afternoon thundery showers.
Thursday - Afternoon thundery showers.