Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:31
Maghrib
7:20
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Bahasa & Budaya3

CERPEN

Adi Rindu Bapak

Karya ANAH KASNAN
Jul 06, 2015 | 05:30 AM

BAPAK, kalau kita jumpa nanti, Adi nak peluk Bapak. Kalau kita jumpa nanti, Adi nak beritahu Bapak, Adi sayang Bapak. Adi nak bela nasib Bapak. Adi nak Bapak tahu bahawa Adi sudah berubah. Yang penting Adi nak Bapak! Adi perlu jumpa Bapak. Adi nak melutut, meminta maaf kepada Bapak. Adi, anak Bapak!

Hasrat itu sudah lama dipendam. Sudah lebih 15 tahun. Ada sesuatu yang Bapak tidak tahu tentang anaknya itu. Atau mungkin. Bapak pura-pura tidak tahu. Bapak seorang yang penyayang, yang akan memberi segala-galanya demi anak-anak. Bapak tidak pernah minta dibalas jasanya. Semua anak Bapak tahu akan pengorbanan Bapak walaupun mereka masih terlalu muda untuk memahaminya. Bapak seorang bapa tunggal. Hampir 24 jam bekerja demi membesarkan anak-anak sehingga mereka jarang sekali nampak Bapak di rumah walaupun pada hujung minggu.

Akses Berita Harian tanpa had!

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map