Subuh
5:29
Syuruk
6:52
Zuhur
12:54
Asar
4:18
Maghrib
6:55
Isyak
8:09
Halal Food Map
Turn on your location  and discover halal restaurants near you.
Dunia0

Anwar Ibrahim beri pengesahan dilantik ketua pembangkang oleh Majlis Presiden Pakatan Harapan

May 07, 2020 | 09:45 PM

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Khamis (7 Mei) berkata beliau telah dinamakan sebagai ketua pembangkang baru oleh Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH).

Datuk Seri Anwar, yang juga presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), berkata demikian dalam pos video yang disiarkan secara langsung di Facebook. Menurut beliau, namanya telah diberitahu kepada Speaker Dewan Rakyat Datuk Mohamad Ariff Md Yusof.

Beliau berkata demikian semasa menjawab soalan dari seorang pengguna Facebook, yang ingin tahu sama ada ketua pembangkang telah diputuskan oleh PH dan dimaklumkan kepada Speaker Dewan Rakyat.

“Iya, setiausaha PH Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail telah pun memaklum kepada Speaker keputusan Majlis Presiden PH… ia juga telah dimaklum kepada semua pembangkan bersatu yang berpihak kepada pembangkang dan Warisan… telah dimaklum keputusan PH dan sudah Anwar telah disebut sebagai ketua pembangkang yang baru, sekali lagi,” kata Datuk Seri Anwar, yang mewakili Port Dickson sebagai Anggota Parlimen.

 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian