Hubungan silam Haziq-PKR dicungkil, Berita Dunia - BeritaHarian.sg
Subuh
5:44
Syuruk
7:02
Zuhur
1:07
Asar
4:19
Maghrib
7:10
Isyak
8:20
Dunia0

SUSULAN PENYEBARAN VIDEO SEKS SEJENIS

Hubungan silam Haziq-PKR dicungkil

Jun 19, 2019 | 05:30 AM

KUALA LUMPUR: Penyebaran video seks yang kononnya melibatkan pegawai kerajaan, Encik Haziq Abdullah Abdul Aziz, dan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, menimbulkan persoalan tentang sejauh mana hubungan antara Encik Haziq dengan pemimpin lain Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebelum ini.

Persoalan itu timbul apabila tular di media sosial tangkap layar interaksi antara ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong itu melalui Twitter dengan, antaranya, presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim; naib presiden, Encik Rafizi Ramli; malah dengan Datuk Azmin sendiri, yang juga timbalan presiden parti.

Encik Haziq, setiausaha sulit utama Timbalan Menteri Industri Utama Shamsul Iskandar Akin, mengakui beliau salah seorang lelaki dalam video tersebut.

Beliau juga mendakwa lelaki yang seorang lagi itu ialah Datuk Azmin.

Namun, Datuk Azmin menafikan lalu menyifatkan dakwaan itu sebagai rancangan 'jahat' bertujuan menghentikan kerjaya politiknya.

Berita Popular

Selepas penyebaran video tersebut, Datuk Azmin berkata beliau mengenali Encik Haziq daripada jauh sahaja dan tidak rapat.

Encik Rafizi pula berkata bahawa Encik Haziq tidak pernah bersamanya dan sepanjang masa rapat dengan orang lain.

Namun, hasil penelitian berdasarkan beberapa tangkap layar yang tular, Encik Haziq nampaknya mula berinteraksi dengan tiga pemimpin itu pada 2011.

Malah, bersandarkan gaya bahasa interaksi tersebut, Encik Haziq seolah-olah mempunyai hubungan baik dengan mereka selain saling mengenali.

Dalam pada itu, berdasarkan pautan yang diberikan, beberapa pos Twitter yang tular itu masih lagi ada.

Namun, akaun Twitter yang didakwa milik Encik Haziq sudah tidak wujud.

Setiausaha agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, berkata interaksi mesra antara Encik Haziq melalui Twitter dengan pimpinan tertinggi PKR ialah cerita lama.

Hal itu berlaku sewaktu Encik Haziq menyertai kumpulan Mahasiswa Keadilan Malaysia.

Menurut beliau, ketika ditemui kelmarin, interaksi antara kepimpinan tertinggi PKR dengan aktivis mahasiswa memang kerap berlaku pada waktu itu.

Datuk Saifuddin berkata Encik Haziq hanya seorang daripada ramai aktivis gerakan tersebut, yang bertujuan mendedahkan golongan mahasiswa kepada dunia politik.

"Itu dululah. Masa itu Haziq aktivis Mahasiswa Keadilan Malaysia.

"Waktu itu antara inisiatif parti adalah mendampingi kelompok mahasiswa. Haziq hanyalah seorang daripada ramai mahasiswa yang sertainya. Interaksi antara pimpinan dengan kelompok mahasiswa memang berlaku.

"Sekarang sudah 2019. Sejak 2011, sudah lapan tahun berlalu. Macam-macam sudah berlaku," katanya, selepas menghadiri rumah terbuka Aidilfitri akhbar Suara Keadilan. - Utusan Online.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map