Subuh
5:29
Syuruk
6:47
Zuhur
12:51
Asar
4:07
Maghrib
6:52
Isyak
8:02
Dunia

Ketua polis M'sia: Jho Low tidak ada di Cyprus

Nov 06, 2019 | 05:43 PM

KUALA LUMPUR: Inspektor Jeneral Polis Malaysia (IGP) Abdul Hamid Bador tidak percaya Low Taek Jho, yang juga dikenali sebagai Jho Low, sedang bersembunyi di Cyprus, selepas berita tentang bagaimana Low telah mendapat pasport Cyprus keluar.

“Sukar untuk beliau meninggalkan negeri di mana beliau telah bersembunyi dengan senang,” kata Tan Sri Hamid semasa sidang media hari ini.

“Beliau masih bersembunyi di sana, seperti ayam.”

Encik Hamid berkata beliau terus mengadakan mesyuarat melalui saluran rasmi dan tidak rasmi dalam usaha berterusan untuk membawa Low- yang didedahkannya masih bersembunyi di sebuah pulau- pulang ke Malaysia.

“Ada pihak yang berkata usaha kita sejauh ini tidak cukup, atau kita tidak mempertimbangkan metod yang di luar kebiasaan, seperti cara ‘Mossad’,” kata Encik Hamid, merujuk kepada cabang risikan Israel yang telah menculik pegawai Nazi Adolf Eichmann di Argentina. Beliau kemudian digantung selepas didapati bersalah atas jenayah peperangan.

“Saya tidak hanya menggunakan saluran rasmi (untuk perbincangan) tetapi juga saluran yang separuh-rasmi,” katanya, dan menambah bahawa ini semua terangkum dalam matlamatnya untuk membawa Low ke pengadilan. 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian