Netflix umum kenaikan harga langganan, Berita Ekonomi & Kerja - BeritaHarian.sg
Subuh
5:44
Syuruk
7:02
Zuhur
1:07
Asar
4:19
Maghrib
7:10
Isyak
8:20
Ekonomi & Kerja0

Netflix umum kenaikan harga langganan

Dec 31, 2019 | 05:30 AM

KHIDMAT penstriman Netflix telah mengumumkan kenaikan harga untuk ketiga-tiga peringkat perkhidmatan yang ditawarkan di Singapura, berkuat kuasa pada 9 Januari ini.

Perkhidmatan tahap terendah akan naik $1 sebulan, daripada $10.98 kepada $11.98.

Perkhidmatan tahap pertengahan akan meningkat sebanyak $2 sebulan, daripada $13.98 kepada $ 15.98 manakala perkhidmatan paling tinggi akan naik $3 sebulan, daripada $16.98 kepada $19.98.

Semua harga yang disemak itu termasuk cukai, lapor The Straits Times (ST).

Pelbagai peringkat itu berbeza mengikut harga berdasarkan mutu gambar (standard, tinggi atau ultra tinggi) dan bilangan strim serentak.

Berita Popular

Pengguna Singapura telah menjangkakan semakan semula selepas Netflix mengumumkan kenaikan harga di Amerika Syarikat pada awal.

Ketua perhubungan Netflix bagi Asia Tenggara, Encik Leigh Wong, memberitahu ST kenaikan harga ini adalah yang pertama sejak perkhidmatan itu diperkenalkan di Singapura pada Januari 2016.

"Kami mempunyai pelaburan besar terhadap acara-acara dan kami mahu terus menyampaikan acara yang baik daripada pelbagai genre," katanya apabila mengulas kenaikan harga Netflix.

Semakan itu dilaksanakan sedang khidmat penstriman baru seperti Apple TV+ ($6.98 sebulan) kini semakin menarik pengguna, tetapi jurucakap Netflix berkata, mereka yakin pelanggan sedia ada akan kekal setia bersama Netflix.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map