Subuh
5:42
Syuruk
7:05
Zuhur
1:12
Asar
4:36
Maghrib
7:17
Isyak
8:31
Gaya Hidup

2 DEKAD SINARAN SURIA

Pendekatan Suria di sebalik saingan sengit wadah digital

Ketua stesen, Sabariah Ramilan: Mutu, nilai rancangan Melayu perlu terus dipertingkat demi tarik penonton yang kini punyai ratusan 'jendela' lain
Feb 02, 2020 | 05:30 AM

Bermula di tapak studio di Caldecott Hill, saluran televisyen Melayu Suria, yang kini beroperasi di kampus media barunya di Stars Avenue, terus menempuh pelbagai cabaran menghasilkan pelbagai bentuk rancangan berbahasa Melayu. Cabarannya bukan mudah apatah lagi media Melayu arus utama menghadapi persaingan daripada pelbagai wadah digital alternatif yang menyediakan jutaan kandungan pelbagai genre dari serata dunia. Bagaimanakah Suria menghadapi cabaran tersebut dan memastikan penonton generasi muda dan akan datang terus menonton rancanganya? Sempena ulang tahun Suria ke-20 pada bulan ini, BERITA MINGGU mewawancara ketua jabatan saluran tersebut serta mendapatkan pandangan personaliti-personaliti yang "mendewasa" dengan stesen TV Melayu itu.

USIA 20 tahun bagi manusia disifatkan masih remaja dan 'hijau' tetapi dalam aspek teknologi, dalam jangka setahun atau dua sahaja, pelbagai perubahan begitu cepat berlaku.

Langgani pada harga $0.99* sebulan
*Tertakluk kepada terma dan syarat
Langgani pada harga $0.99* sebulan
*Tertakluk kepada terma dan syarat
Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian