Subuh
5:27
Syuruk
6:47
Zuhur
12:50
Asar
4:09
Maghrib
6:51
Isyak
8:02
Gaya Hidup

Taufik Batisah kini ejen hartanah

Sep 24, 2019 | 05:58 PM

PEMENANG Singapore Idol pertama Taufik Batisah  kini didapati menceburi satu lagi peluang perniagaan - penjualan hartanah.

Taufik, 37 tahun, yang juga mempunyai  perniagaan ayam goreng, Chix Hot Chicken, di Jalan Pisang,  berkata dalam video yang dimuat naik di Facebook pada Ahad (22 September) bahawa beliau sentiasa mencari "cabaran baru".

Beliau mengenang kembali perjalanannya yang bermula sebagai penyanyi,  kemudian bercabang menjadi penulis lirik lagu kepada seorang pencipta muzik, sebelum menceburi bidang lakonan, perniagaan, dan kini seorang ejen hartanah bersama-sama abangya, Mus Batisah.

Sungguhpun demikian, Taufik memberi jaminan kepada peminatnya bahawa keputusan beliau itu tidak bererti beliau telah merubah kerjayanya sepenuhnya, malah beliau mendedahkan bahawa muzik akan terus mendorongnya ke hadapan.

"Ia bukan perubahan kerjaya, tetapi semestinya, ia merupakan satu penambahan (kepada bidang yang telah diceburi). Saya masih Singapore Idol yang peramah yang anda kenal & cintai," tulis Taufik di Facebook.
 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian