Subuh
5:48
Syuruk
7:05
Zuhur
1:10
Asar
4:16
Maghrib
7:13
Isyak
8:22
Gaya Hidup

Tingkat ilmu, timba pengalaman praktikal urus haiwan

Lulusan Poly Ngee Ann ikuti kursus diploma spesialis sambil kerja di klinik haiwan Laluan kerjaya lulusan politeknik kini lebih jelas dengan adanya Program Bekerja dan Belajar (ELP)di bawah inisiatif nasional menggarap kemahiran SkillsFuture. Sambil menghabiskan masa setahun mengikuti kursus diploma spesialis selepas menggenggam diploma, mereka boleh mengasah kemahiran bekerja dalam suasana sebenar sejajar dengan tuntutan ekonomi mendatang. Di halaman ini dan sebelah, Gah! memaparkan kisah lima gadis mendalami ilmu dan kerjaya dalam sektor rawatan haiwan, penyelesaian pintar, pelayanan, reka letak visual dan pengurusan makanan dengan mengikuti program itu.

Mar 26, 2017 | 05:30 AM

CINTA Cik Dahlia Sapari pada dunia jagaan haiwan seperti kucing, tikus belanda dan ikan dipupuk sejak kecil oleh ibu bapanya.

Mereka sering membawa Cik Dahlia ke Taman Haiwan Singapura, Taman Burung Jurong dan Persatuan Cegah Kekejaman Ke Atas Binatang (SPCA) bagi mendedahkannya kepada warna-warni kehidupan haiwan, termasuk yang didera atau terbiar.

Langgani pada harga $0.99* sebulan
*Tertakluk kepada terma dan syarat
Langgani pada harga $0.99* sebulan
*Tertakluk kepada terma dan syarat