KEJOHANAN FUTSAL NASIONAL BERITAHARIAN.SG 2016

150 pasukan bakal bertanding hujung minggu ini

KEJOHANAN Futsal Nasional BeritaHarian.sg 2016 menerima sambutan di luar jangkaan dengan lebih 150 pasukan bakal bertanding dalam acara yang akan berlangsung pada Sabtu dan Ahad ini (3&4 Disember).

Penganjur mulanya menetapkan sasaran 144 pasukan tetapi bilangan yang mendaftar melebihi sasaran, bahkan ia terpaksa menolak beberapa yang lain kerana tempoh pendaftaran telah pun ditutup.

Enam kategori - bawah 12 tahun (U-12); bawah 15 tahun (U-15); bawah 18 tahun (U-18); bawah 35 tahun (U-35); atas 35 tahun (A-35); dan wanita - akan bertarung di kejohanan yang bakal berlangsung di Akademi Bola Sepak Belia Home United (HYFA), Mattar Road.

Daripada bilangan pasukan yang berdaftar itu, terdapat beberapa pasukan dari luar negara - empat dari Indonesia dan sebuah dari Malaysia.

Pasukan-pasukan luar negara itu akan menyertai kategori-kategori U-15 dan wanita.

Juara dan naib juara U-35 tahun lalu, Play To Win dan Touch N Go, dijangka mempertahankan kejuaraan mereka tahun ini.

Kejohanan ini juga menampilkan lapan pasukan tajaan iShine.

Pasukan-pasukan tersebut yang anggotanya terdiri daripada golongan kurang bernasib baik mewakili badan-badan sosial seperti Jamiyah, Muhammadiyah, Persatuan Kanak-Kanak dan Sportif Youth.

Selain trofi, juara bagi setiap kategori berpeluang memenangi hadiah wang tunai - $750 bagi kategori U-35 dan A-35; $500 (U-18 dan Wanita); dan $250 (U-12 dan U-15).

Hadiah-hadiah lain termasuk hadiah bagi pemain terbaik bagi setiap kategori yang ditaja syarikat minuman isotonik H-TWO-O dan pingat bagi pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga.

Selain pertarungan yang akan dimulakan dari 8 pagi hingga 6 petang, pengunjung ke pesta futsal itu juga berpeluang menyaksikan perlawanan persahabatan melibatkan selebriti setempat.

Ayuh datang beramai-ramai bersama keluarga ke kejohanan tersebut sambil menyokong pasukan kegemaran anda.

Waktu Solat

Subuh
5:53
Syuruk
7:09
Zuhur
1:14
Asar
4:15
Maghrib
7:16
Isyak
8:25
3 HR PSI: 29
27°/ 24 °
Tuesday - Thundery showers mainly over northern and eastern Singapore in the afternoon.
Wednesday - Late morning and early afternoon thundery showers.
Thursday - Afternoon thundery showers.