Subuh
5:52
Syuruk
7:14
Zuhur
1:17
Asar
4:40
Maghrib
7:17
Isyak
8:31
Setempat0

Bazar Raya Geylang Serai tidak dianjur tahun ini, alih ke dalam talian

Jan 14, 2021 | 05:30 AM

BAZAR Hari Raya Geylang Serai tidak akan diadakan secara fizikal buat tahun kedua berturut-turut tahun ini dek pandemik Covid- 19.

Sebaliknya, ia akan terus berlangsung di dalam talian menggunakan satu wadah digital baru, menurut penganjurnya, Wisma Geylang Serai (WGS).

Menerusi satu kenyataan semalam, WGS berkata mereka akan mengumumkan butiran lanjut dalam masa terdekat.

"Dengan keadaan Covid-19 yang berubah-ubah, bazar dan pameran dagang fizikal yang biasanya menarik orang ramai tidak akan disambung. Bagi keselamatan dan kesejahteraan penduduk, Bazar Hari Raya Geylang Serai yang dianjurkan WGS akan terus diadakan secara di dalam talian tahun ini menerusi satu wadah digital baru," kata WGS.

Ini adalah tahun kedua Bazar Hari Raya Geylang Serai secara fizikal telah ditiadakan sejak Singapura melaporkan kes pertamanya Covid-19 awal tahun lalu.

WGS berkata bazar di dalam talian itu bertujuan merai budaya dan warisan masyarakat Melayu/Islam, dengan menawarkan pelbagai pengalaman bagi segenap lapisan warga.

Bazar dalam talian itu merupakan kerjasama antara WGS dengan Dewan Perniagaan dan Perusahaan Melayu Singapura (DPPMS).

WGS berkata, kededua pihak tersebut akan bekerjasama untuk membina sebuah wadah beli-belah mesra pelanggan yang mudah bagi menyokong vendor bazar tradisional tempatan.

Selain bazar dalam talian itu, terdapat pelbagai kegiatan anjuran WGS untuk melibatkan masyarakat sempena musim perayaan Aidilfitri sambil mematuhi langkah jarak selamat.

Orang ramai juga dapat terus menikmati kerlipan lampu Hari Raya yang akan mewarnai Geylang Serai di Geylang Road dan Sims Avenue dari 9 April hingga 23 Mei.

Laporan lain:

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map