Subuh
5:28
Syuruk
6:47
Zuhur
12:50
Asar
4:09
Maghrib
6:51
Isyak
8:02
Setempat

Bekerja keras demi konsert amal ChildAid 2019

Nov 18, 2019 | 04:24 PM

MINGGU ini merupakan minggu penting bagi Tessa Tan Zhi Jun, 11 tahun, dari Sekolah Maha Bodhi.

Menjelang Khamis, dia akan menerima keputusan Peperiksaan Tamat Sekolah Rendah (PSLE) dan kemudian ke Esplanade untuk menjayakan persembahan di depan Presiden Halimah Yacob.

Bersama krunya, Tessa akan mempersembahkan medley lagu dan tarian Disney. Mereka antara 132 orang yang akan telah berlatih semenjak September untuk konsert amal ChildAid 2019.

“Semasa saya bersiap sedia untuk PSLE saya, kelas dan latihan berlaku serentak. Saya harus mengimbangi banyak perkara, namun berbaloi. Saya amat gementar tapi ghairah kerana dua antara acara terbesar dalam hidup saya jatih pada hari yang sama.”

Rabu dan Khamis ini, belia berumur enam hingga 19 akan mempersembahkan pelbagai persembahan klasik, tarian hip-hop, seni mempertahankan diri, serta opera solo.

Pengarah kreatif, Dick Lee, akan sertai belia ini di atas pentas dengan lagu-lagu dari muzikal Fried Rice Paradise.

Dalam tahun yang ke-15, Chold Aid 2019 yang bertemakan ‘Nyanyi! Main! Tari!’ atau ‘Sing! Play! Dance!’ dianjurkan bersama oleh The Straits Time dan The Business Times.

Dana yang dikumpul oleh konsert ini akan disalurkan kepada Dana Wang Saku Sekolah The Straits Times (STSPMF), yang memberi kanak-kanak kurang berkemampuan wang untuk waktu rehat (recess) dan pengangkutan, dan  Dana Artis Tunas The Business Times (BTBAF), yang memberi dana kepada kanak-kanak dan belia dari kelaurga berpendapatan rendah untuk mengakses program seni.

Tiket berharga $18 dan $28 boleh didapati di Sistic (www.sistic.com.sg/events/childaid1119) atau talian 6348-5555.

ChildAid 2019 akan diadakan di Esplanade Theatre pada 20 dan 21 November, 8 malam.
 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian