Belia bincang isu yang mereka hadapi di majlis iftar Roses of Peace, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:36
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:24
Maghrib
7:08
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Belia bincang isu yang mereka hadapi di majlis iftar Roses of Peace

Jun 13, 2018 | 07:40 PM

SEKITAR 150 pelajar Islam daripada pelbagai institut pengajian tinggi (IHL) menghadiri satu majlis iftar anjuran Roses of Peace (ROP) di Wisma Geylang Serai (WGS) semalam (12 Jun).

Dihoskan oleh Menteri Sekitaran dan Sumber Air, Encik Masagos Zulkifli Masagos Mohamad, acara tersebut turut dihadiri Setiausaha Parlimen Kanan (Pembangunan Sosial dan Keluarga merangkap Pendidikan), Profesor Madya Muhammad Faishal Ibrahim; Anggota Parlimen GRC Jurong, Cik Rahayu Mahzam, Ustaz Zahid Zin dan Ustazah Liyana Musfirah.

Di majlis itu, hadirin berpeluang berbincang tentang pelbagai isu yang dihadapi belia di Singapura bersama Encik Masagos, Dr Faishal dan Cik Rahayu.

Menerusi laman Facebook beliau hari ini, Encik Masagos berkata beliau telah berkongsi pengalamannya menubuhkan Persatuan Muslim Universiti Teknologi Nanyang (NTUMS) dan bantu menubuhkan badan bantuan kemanusiaan Mercy Relief.

“Iftar anjuran ROP ini adalah peluang baik untuk kita mendekati golongan belia yang juga tiang masyarakat pada masa akan datang, menerusi perbincangan yang terus-terang tentang isu yang penting bagi mereka,” ujar Encik Masagos.

Discover Malay Home Based Businesses

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map