Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:33
Maghrib
7:21
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Setempat0

Chee Hean: S'pura perlu pelbagaikan jaringan strategik sedang ketegangan dagangan berlaku terhadap kuasa besar

Aug 03, 2019 | 09:57 PM

SINGAPURA perlu bekerja keras bagi mengukuhkan hubungan dengan semua negara - bukan sahaja China dan Amerika Syarikat - berikutan ketegangan dagangan yang boleh memecah-belahkan dunia, kata Menteri Kanan Teo Chee Hean.

Beliau berkata demikian ketika berucap kepada penduduknya di Kelab Masyarakat Sengkang semasa majlis makan malam Hari Kebangsaan Pasir Ris-Punggol.

Menjelaskan, beliau berkata Singapura boleh 'menderita disebabkan kerosakan kolateral dan boleh ditarik' ke dalam konflik yang disebabkan lencongan dagangan.

"Walaupun beberapa negara akan mendapat manfaat dalam jangka pendek, kita semua akan menjadi lebih buruk dalam jangka panjang,'' tambahnya.

Walaupun Singapura berharap China dan Amerika akan membina hubungan yang konstruktif, beliau berharap isu itu akan dihuraikan.

Berita Popular

Beliau menambah ia amat penting bagi Singapura melaksanakan dasar asingnya berdasarkan prinsip.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map