Subuh
5:54
Syuruk
7:16
Zuhur
1:18
Asar
4:41
Maghrib
7:19
Isyak
8:32
Setempat0

Fatimah Mohsin buka restoran ala suasana kampung

Dec 02, 2020 | 05:49 PM

BELIAU telah lama mencari dewan majlis yang menawarkan suasana eksklusif seperti kampung atau di tepi pantai untuk majlis perkahwinan.

Apabila usahawan Fatimah Mohsin akhirnya berjaya mendapatkan tempat yang sesuai di Gallop Kranji Farm Resort, beliau yang jatuh hati dengan suasana sekitaran yang jauh dari hiruk pikuk kota, mengambil keputusan meluaskan rancangan perniagaannya ke bidang makanan dan minuman (F&B) pula – dengan membuka restoran pertamanya.

Dikenali dengan nama 555 Halal Thai di 10 Neo Tiew Lane 2, restoran yang dibuka pada Jumaat (4 Dis) bagi gerai penjaja dan mulai Isnin (7 Dis) bagi makanan Thai - adalah berkonsep terbuka yang menawarkan suasana resort, di kelilingi banyak flora dan fauna.

Selain daripada makanan Thai yang disiapkan sendiri oleh tukang masak asal Thai, restoran itu turut menawarkan pelbagai makanan penjaja yang dikendalikan oleh peniaga dari rumah yang dipilih Cik Fatimah sendiri berdasarkan pengalaman dan mutu makanan mereka.

Makanan itu termasuk apam balik, pisang goreng pelbagai perisa, sate, laksa dan nasi lemak kukus.

Ketika ditemui baru-baru ini, usahawan itu berkata beliau mulanya tidak merancang untuk menceburi F&B tetapi sekadar mahu mencari dewan tetap bagi majlis perkahwinan yang dikendalikannya.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map