Gojek luas jalinan bagi sedia pekerjaan, wujud peluang pendapatan tambahan, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:36
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:24
Maghrib
7:08
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Gojek luas jalinan bagi sedia pekerjaan, wujud peluang pendapatan tambahan

May 18, 2020 | 01:15 PM

SYARIKAT perkhidmatan, Gojek Singapura, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perjanjian dengan sejumlah organisasi - termasuk Deliveroo, Advo dan Ebb & Flow Group - untuk menyediakan khidmat penghantaran yang sangat diperlukan yang dapat mewujudkan peluang memperoleh pendapatan tambahan untuk rakan pemandu selama tempoh Covid-19 ini.

Di bawah kerjasama dengan Deliveroo, rakan pemandu Gojek akan mengambil penghantaran makanan, mengambil makanan dari restoran dan menyampaikannya kepada pelanggan. 

Pemandu Gojek akan melakukan penghantaran di daerah sekitar tengah Singapura, meliputi Bukit Merah, Queenstown, Toa Payoh dan Geylang. 

Dengan memperkukuhkan penyediaan tenaga penghantaran Deliveroo, syarikat dapat memenuhi permintaan permintaan penghantaran makanan dengan lebih baik dalam tempoh 'pemutus litar' sekarang ini, ketika lebih ramai orang makan di rumah.

Encik Lien Choong Luen, pengurus besar Gojek Singapura, berkata: “Ini adalah masa yang mencabar bagi semua orang. Kami gembira rakan-rakan pemandu kami dapat berbuat baik dengan menyampaikan makanan kepada keluarga yang memerlukan dan memperoleh pendapatan tambahan dengan menyediakan perkhidmatan penghantaran. 

Discover Malay Home Based Businesses

"Dalam tempoh ini, peranan Gojek menjadi lebih penting daripada sebelumnya - untuk memastikan Singapura bergerak dengan selamat. Kami akan terus mencari cara untuk menjaga rakan pemandu dan menyokong masyarakat Singapura secara lebih luas. "

Cik Sarah Tan, Pengarah Pertumbuhan dan Pemasaran, dan Pengurus Besar Sementara Deliveroo Singapura, menambah: "Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan Gojek untuk percubaan ini, yang akan memungkinkan kami membawa lebih ramai pelanggan makanan dari restoran kegemaran mereka.

"Terutama di daerah di mana selalu ada permintaan tinggi bagi penunggang untuk memenuhi pengiriman makanan dan juga ketika cuaca buruk, kumpulan pemandu-pemandu Gojek akan menjadi tambahan selamat datang untuk armada penunggang kami. "

Pengasas Advo, Encik Bryan Wong dan Encik Mark Sng, berkata: "Kami berterima kasih atas sokongan penderma dan pelbagai rakan kami, termasuk Gojek, yang diberikan kepada #FeedaFam. 

"Warga Singapura telah menunjukkan ketahanan dan kesatuan, dan semua berusaha untuk melakukan peranan mereka dalam masa yang sangat sukar ini. #FeedaFam adalah satu contoh kecil bagaimana rakyat Singapura berkumpul di sekitar kumpulan yang lebih rentan dalam masyarakat. "
 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map