Isu tudung jururawat: PM Lee jangka umum keputusan pemerintah di Rapat Hari Kebangsaan akhir Ogos, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:35
Syuruk
6:56
Zuhur
1:03
Asar
4:26
Maghrib
7:07
Isyak
8:20

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Isu tudung jururawat: PM Lee jangka umum keputusan pemerintah di Rapat Hari Kebangsaan akhir Ogos

Apr 10, 2021 | 03:20 PM

PERDANA Menteri Lee Hsien Loong berkata beliau berharap mengumumkan keputusan Pemerintah mengenai pemakaian tudung semasa bertugas dalam kalangan jururawat Muslim di Rapat Umum Hari Kebangsaan pada akhir Ogos nanti. 

Bercakap kepada media selepas mengadakan dialog tertutup dengan pemimpin masyarakat Melayu Islam pada Sabtu (10 April), Encik Lee berkata perbincangan yang diadakan sangat bernas dan membantu pemerintah menganjak perbincangan tersebut ke tahap selanjutnya. 

"Saya harap untuk mengumumkan keputusan Pemerintah bagi para jururawat Muslim kita di Rapat Umum Hari Kebangsaan nanti," ujar beliau. 

Sementara itu, Encik Lee mengingatkan keperluan bersikap hati-hati dalam membolehkan jururawat memakai tudung, dengan mengambil kira konteks kaum berbilang bangsa dan agama di sini. 

"Semestinya, perubahan yang mahu diperkenalkan harus memperkukuhkan ruang bersama kami dan bukan mengecilkan. Kami tidak mahu timbul salah faham atau kesan buruk lain yang tidak diingini, yang boleh menggugat keharmonian negara kita," ujar Encik Lee. 

Discover Malay Home Based Businesses

Turut menghadiri sesi dialog di Kelab Perkhidmatan Awam di Balestier itu adalah Menteri Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam Encik Masagos Zulkifli Masagos Mohamad. 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map