Subuh
5:46
Syuruk
7:05
Zuhur
1:11
Asar
4:30
Maghrib
7:15
Isyak
8:26
Setempat

KEJOHANAN FUTSAL NASIONAL 2016 BERITAHARIAN.SG

Kejohanan BH platform baik bagi belia sertai

Oct 25, 2016 | 05:30 AM

ADA yang ingin mengharumkan nama sekolah. Ada mahu bermain bersama kawan lama.

Terdapat juga bekas pemain bola sepak negara yang mendaftarkan anaknya kerana mahu dia meluangkan masa dalam kegiatan sihat.

Demikian antara matlamat pasukan-pasukan yang menyertai Kejohanan Futsal Nasional BeritaHarian.sg 2016, yang akan berlangsung pada 3 dan 4 Disember ini.

Mereka telah mendaftar bagi kejohanan itu di Akademi Bola Sepak Belia Home United (HYFA) pada hujung minggu lalu.

Pendaftaran awal itu mendapat sambutan menggalakkan, sehingga banyak tempat sudah pun terisi.

Pendaftaran tersebut menampilkan bayaran istimewa $74.90 bagi kategori bawah 12 tahun (U-12), bawah 15 tahun (U-15) dan bawah 18 tahun (U-18).

Bagi kategori bawah 35 tahun (U-35), atas 35 tahun (A-35) dan Wanita, bayarannya ialah $96.30.

"Ini kali pertama kami mengambil bahagian. Kami berharap dapat memenangi trofi dan membanggakan pihak sekolah," kata kapten pasukan belia ES Warriors, Muhammad Azri Amir.

Azri, 14 tahun, pelajar Sekolah Menengah East Spring, ditemui bersama rakan-rakannya di pusat pendaftaran HYFA.

Mereka mendaftar pasukan bagi kategori U-15.

Bagi Encik Rahmat Sadon pula, anggota pasukan Olawif yang didaftarnya bagi kategori dewasa A-35 merupakan bekas rakan sekolah yang sering bermain bola bersama semasa zaman sekolah.

"Ini pasukan yang dibentuk semula dan kami berharap dapat menunjukkan prestasi terbaik sambil menikmati keseronokan bermain futsal," katanya.

Bekas pemain bola sepak negara, Encik Shamsudin Rahmat, pula membuat pendaftaran bagi pasukan anaknya.

Ketika ditemui, beliau berkata kejohanan futsal yang dianjurkan BeritaHarian.sg ini merupakan platform yang baik bagi belia meluangkan masa menjalani kegiatan sukan yang sihat.

"Sukan bukan sahaja membentuk keperibadian, malah membangun jiwa pemain muda," katanya, yang juga pernah menjadi jurulatih kelab Geylang International.

Salah sebuah syarikat penaja kejohanan ini, ByHerbs Wellness, telah menghantar enam pasukan dari sektor madrasah untuk bertanding.

Wakil syarikat itu, Cik Najlaa Hameed Maricar, berkata enam pasukan itu terdiri daripada madrasah-madrasah Al-Arabiah, Irsyad, Aljunied dan Wak Tanjong, yang akan menyertai kategori U-15 dan U-18.

Seorang lagi peserta ialah Ng Wei Hao, 16 tahun. Dia mendaftar pasukan bagi kategori U-18 kerana minat yang mendalam terhadap sukan tersebut.

"Kami amat meminati sukan ini. Kami hanya mahu menikmati keseronokan bermain. Ia lebih penting daripada memenangi pertandingan," katanya.

Pendaftaran awal sudah pun berakhir, tetapi pasukan berminat masih boleh mendaftar sehingga 20 November ini.

Bayaran pendaftaran biasa ialah $96.30 bagi kategori bawah 12 tahun (U-12), bawah 15 tahun (U-15) dan bawah 18 tahun (U-18).

Bagi kategori bawah 35 tahun (U-35), atas 35 tahun (A-35) dan Wanita, bayarannya ialah $117.70.

Keterangan lanjut boleh didapatkan melalui laman http://bh.sg/futsal atau hubungi pengarah 2Touch International, Encik Khidhir Khamis, di talian 9686-1824.

Layari laman BeritaHarian.sg bagi menonton video pendaftaran kejohanan dan berita lain acara

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian