Kemasukan awal bagi ITE, poly, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:32
Syuruk
6:56
Zuhur
12:58
Asar
4:22
Maghrib
6:59
Isyak
8:13
Suatu Ketika di Singapura
Teka Kata
Uji pengetahuan anda dalam bahasa Melayu
=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Markah anda: Bagus! Markah anda: Hebat! Markah anda: Out Of 3
Setempat0

Kemasukan awal bagi ITE, poly

May 18, 2020 | 03:15 PM

Pendaftaran kemasukan awal bagi Institut Pendidikan Teknikal (ITE) dan kelima-lima politeknik akan dibuka pada bulan Mei dan Jun ini.

Pendaftara awal ini, atau Early Admission Exercise (EAE) menyediakan laluan untuk pelajar ITE, pelajar peringkat GCE 'N' dan 'O' untuk memohon dan menerima tawaran bersyarat untuk masuk ke ITE dan politeknik. 

Di luar tahap akademik, pemohon EAE dipertimbangkan berdasarkan kemampuan dan minat yang ditunjukkan terhadap kursus tertentu. 

Pemohon mungkin diminta untuk menyerahkan portfolio, menjalani wawancara dan mengambil ujian bakat sebagai sebahagian daripada proses pemilihan.

Untuk memastikan keselamatan dan kesejahteraan pemohon dan kakitangan di tengah-tengah situasi Covid-19, ITE dan politeknik akan melakukan pemilihan EAE sebahagian besarnya melalui elektronik bermaksud seperti wawancara dalam talian, atau penyerahan portfolio melalui e-mel, bagi kebanyakan orang kursus. 

Halal Home Based Business
OKathira!

Air kathira luar biasa. Banyak inti, tak rugi!

Savour The Flavour by Chef Im

Savour The Flavour ingin menyajikan makanan yang berkualiti...

Ms Lid's Packed Bento

Set bento untuk sumbangan atau delivery ke rumah

Do you own a Halal Home-based Business in Singapore? List your products on Berita Harian

Pilihan ITE EAE akan berlangsung antara 23 Jun - 24 Julai 2020, sementara pemilihan EAE politeknik akan berlangsung antara 6 Julai - 1 September 2020. 

Pemilihan di dalam kampus masih perlu diteruskan untuk beberapa kursus, di mana proses pemilihan tidak dapat ditiru secara bermakna secara jauh. 

Contoh termasuk Nitec ITE dalam Kejururawatan dan Nitec Tinggi dalam Pengeluaran Prestasi, juga Diploma Nanyang Politeknik Terapi Kesihatan Mulut. Dalam semua keadaan di mana pemohon perlu datang ke kampus, politeknik dan ITE akan memastikannya langkah-langkah pengurusan selamat yang sesuai dilaksanakan. 

Ini termasuk mengejutkan slot penilaian dan menetapkan tempat menunggu untuk mengelakkan percampuran pemohon.

Jumlah pemohon dijangka datang ke kampus untuk pemilihan EAE dijangka rendah. Institusi akan terus memantau keadaan dan kehendak negara memudahkan pemilihan di kampus untuk lebih banyak kursus, jika keadaan memungkinkan.

Permohonan bagi kemasukan awal ITE EAE akan dibuka dari 27 Mei hingga 3 Jun ini. 

Maklumat lebih lanjut mengenai prosedur permohonan dan tarikh utama temu duga, penerimaan dan pengesahan tawaran boleh didapati di https://www.ite.edu.sg/admissions/full-time-courses/nitec/early-admissions-exercise atau di https://www.ite.edu.sg/admissions/full-time-courses/higher-nitec/eae.

Pemohon yang berjaya di bawah ITE EAE akan diberikan tawaran bersyarat sebelum menerima keputusan GCE 'N' atau 'O' mereka. 

Untuk tawaran bersyarat mereka disahkan, mereka mesti memenuhi Syarat Kemasukan Minimum (MER) bagi kursus yang ditawarkan. 

MER untuk kursus Nitec dan Nitec Tinggi masing-masing boleh didapati di https://www.ite.edu.sg/apply-for-ITE-courses/ite-eae/for-secondary-school-students-and-gce-holders.

Untuk politeknik, maklumat lanjut mengenai aplikasi prosedur, syarat kemasukan dan tarikh penting untuk temu duga, penerimaan dan pengesahan tawaran boleh didapati di https://eae.polytechnic.edu.sg/.

Permohonan untuk orang dewasa yang bekerja akan dibuka dari 8 Jun hingga 5 Julai 2020. Maklumat lanjut boleh didapati di https://eae.polytechnic.edu.sg/.
 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Bagus! Hebat! Markah anda: Out Of 3
Try the new Halal Food Map