Subuh
5:52
Syuruk
7:14
Zuhur
1:17
Asar
4:40
Maghrib
7:18
Isyak
8:31
Setempat3

Khaw e-buka bersama kakitangan pengangkutan, pekerja asing

May 01, 2020 | 05:30 AM

DALAM keadaan yang mencabar sekarang, berikutan penularan wabak Covid-19, majlis berbuka puasa di sekitar negara tidak lagi diadakan bagi melindungi masyarakat dan kemaslahatan awam.

Namun begitu, ia tidak menghalang Menteri Pengangkutan Khaw Boon Wan daripada menganjurkan majlis berbuka puasa secara dalam talian menerusi aplikasi Zoom bersama sekitar 19 pekerja asing yang terlibat dalam membina prasarana pengangkutan utama di Singapura serta pekerja pengangkutan barisan hadapan semalam.

Dalam ucapan ringkasnya, Encik Khaw meluahkan penghargaan beliau terhadap sumbangan dan pengorbanan yang telah mereka curahkan sepanjang tempoh pemutus rantaian ini.

"Sebelum ini, kita mampu berbuka puasa bersama tetapi kerana keadaan sekarang, kita tidak dapat melakukannya tahun ini. Namun dengan teknologi hari ini, kita sekurang-kurangnya dapat e-buka (buka secara dalam talian) bersama.

"Pengangkutan di Singapura masih beroperasi seperti biasa untuk menghantar para pekerja barisan hadapan lain seperti doktor dan jururawat.

"Jadi saya ingin mengucapkan terima kasih terhadap segala kerja keras anda dalam memastikan pengangkutan kita bergerak dengan lancar," kata Encik Khaw.

Turut hadir dalam panggilan video tersebut, ialah penyanyi tanah air, Taufik Batisah dan penolong setiausaha agung Kongres Kesatuan Sekerja Kebangsaan (NTUC) Encik Melvin Yong.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map