Kongsi cabaran 'laluan' Madrasah Aljunied perolehi pentauliahan IB, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:40
Syuruk
6:59
Zuhur
1:04
Asar
4:21
Maghrib
7:09
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Setempat3

Cendekiawan ukhrawi......Cendekiawan duniawi

Kongsi cabaran 'laluan' Madrasah Aljunied perolehi pentauliahan IB

Mudirah lahir harapan madrasah dapat ubah persepsi selain bentuk asatizah masa depan yang bijak dalam kededua aliran duniawi dan ukhrawi
Mar 17, 2019 | 05:30 AM

Menteri Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam, Encik Masagos Zulkifli Masagos Mohamad, mengumumkan di parlimen baru-baru ini bahawa madrasah setempat akan diperkukuh dan diperhalusi secara holistik. Antaranya termasuk menawarkan Program Diploma International Baccalaureate (IBDP) di Madrasah Aljunied Al-Islamiah tahun ini. Ia merupakan sebahagian daripada rancangan untuk melahirkan asatizah yang sedia masa depan. Wartawan SHAHIDA SARHID (sshahida@sph.com.sg) meninjau perjalanan madrasah itu dalam mendapatkan pentauliahan untuk menawarkan IBDP kepada para pelajar madrasah tersebut. 

PERJALANAN menjadikan Madrasah Aljunied Al-Islamiah sebagai sebuah institusi yang menawarkan Program Diploma International Baccalaureate (IBDP) telah bermula sejak tiga tahun lalu meskipun kohort pertamanya baru sahaja bermula tahun ini, kata mudirah madrasah itu, Cik Khairiana Zainal Abiden.

Akses Berita Harian tanpa had!

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map