Cendekiawan ukhrawi......Cendekiawan duniawi

Kongsi cabaran 'laluan' Madrasah Aljunied perolehi pentauliahan IB

Mudirah lahir harapan madrasah dapat ubah persepsi selain bentuk asatizah masa depan yang bijak dalam kededua aliran duniawi dan ukhrawi

Menteri Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam, Encik Masagos Zulkifli Masagos Mohamad, mengumumkan di parlimen baru-baru ini bahawa madrasah setempat akan diperkukuh dan diperhalusi secara holistik. Antaranya termasuk menawarkan Program Diploma International Baccalaureate (IBDP) di Madrasah Aljunied Al-Islamiah tahun ini. Ia merupakan sebahagian daripada rancangan untuk melahirkan asatizah yang sedia masa depan. Wartawan SHAHIDA SARHID (sshahida@sph.com.sg) meninjau perjalanan madrasah itu dalam mendapatkan pentauliahan untuk menawarkan IBDP kepada para pelajar madrasah tersebut. 

PERJALANAN menjadikan Madrasah Aljunied Al-Islamiah sebagai sebuah institusi yang menawarkan Program Diploma International Baccalaureate (IBDP) telah bermula sejak tiga tahun lalu meskipun kohort pertamanya baru sahaja bermula tahun ini, kata mudirah madrasah itu, Cik Khairiana Zainal Abiden.

Promosi Masa Terhad Hari Raya

Berita Harian

Atau langgani sekarang untuk menerima salah satu daripada hadiah menarik ini

bernilai sehingga $179

Galeri Foto

Waktu Solat

Subuh
5:34
Syuruk
6:56
Zuhur
1:03
Asar
4:26
Maghrib
7:08
Isyak
8:20
3 HR PSI: 41
27°/ 24 °
Tuesday - Thundery showers mainly over northern and eastern Singapore in the afternoon.
Wednesday - Late morning and early afternoon thundery showers.
Thursday - Afternoon thundery showers.