Subuh
5:35
Syuruk
6:58
Zuhur
1:05
Asar
4:30
Maghrib
7:10
Isyak
8:25
Setempat

Koronavirus: Tiada gangguan bagi kebanyakan import makanan, kata Chun Sing

Mar 18, 2020 | 04:48 PM

KEBANYAKAN pemborong dan peruncit menerima barangan mereka dari Malaysia seperti biasa pada pagi Rabu (18 Mac), kata Menteri Perdagangan dan Perusahaan Chan Chun Sing.

Beliau berkata demikian untuk memberi perkembangan tentang pengangkutan bekalan rentas sempadan pada hari pertama perintah kawalan pergerakan Malaysia berkuat kuasa pada tengah malam tadi, lapor The Straits Times.

Produk seperti farmaseutikal dan lampin bayi juga telah dibenarkan melalui pusat pemeriksaan, walaupun terdapat maklum balas daripada syarikat bahawa beberapa lori yang mengandungi bekalan bukan makanan tidak dapat lepas, katanya dalam satu catatan Facebook.

"Saya gembira melihat bekalan makanan segar tidak terganggu sepenuhnya … Kami sedang memantau keadaan dengan dekat dan berhubung dengan rakan-rakan Malaysia kami untuk memastikan bekalan makanan dan bekalan lain dapat ke Singapura,” kata Encik Chan.

Singapura mengimport kira-kira 37 peratus bekalan ayam dan 16 peratus ikan dari Malaysia, selain produk lain seperti telur, sayur-sayuran dan susu.