Koronavirus Wuhan: Pemandu teksi, kereta sewa privet dikuarantin terima bayaran sekali sahaja sekurang-kurangnya $100 , Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:36
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:24
Maghrib
7:08
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Koronavirus Wuhan: Pemandu teksi, kereta sewa privet dikuarantin terima bayaran sekali sahaja sekurang-kurangnya $100

Feb 01, 2020 | 02:43 PM

Firma pengendali teksi dan kereta sewa privet akan memberi elauns sekali sahaja, sekurang-kurangnya $100 kepada pemandu yang perlu dikuarantin kerana jangkitan koronavirus. 

Para anggota Persatuan Kenderaan Sewa Privet Nasional (NPHVA) dan Persatuan Teksi Nasional (NTA) akan menerima bantuan tambahan sekali sahaja, sebanyak $200 daripada persatuan itu, menurut kenyataan Kongres Kesatuan Sekerja Kebangsaan (NTUC) hari ini. 

Ini selain daripada elauns $100 sehari, yang diberikan oleh pemerintah.

Pemandu Gojek, Grab, Ryde dan rakan kerjasama kenderaan lain yang layak, juga akan menikmati pengecualian sewa jika mereka terjejas oleh kuarantin. 

Pengendali teksi  ComfortDelGro, SMRT, Premier Taxi serta Trans-Cab sudah mengumumkan sebelum ini bahawa pemandu terjejas tidak perlu membayar sewa. 

Discover Malay Home Based Businesses

Pakej jagaan tiga pihak itu telah dihasilkan bersama oleh  NPHVA, NTA, Penguasa Pengangkutan Darat, pengendali teksi dan kereta sewa privet bagi menyokong para pemandu yang dikenakan kuarantin.

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map