Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:31
Maghrib
7:20
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Setempat3

Kurikulum ukhrawi lebih bersepadu dan relevan dengan Singapura

Apr 21, 2019 | 05:30 AM

Baru-baru ini Majlis Ugama Islam Singapura (Muis) telah mengumumkan Pelan Kerjanya bagi memperkukuh sektor madrasah. Antara yang bakal dilakukan ialah semakan terhadap kurikulum ukhrawi bagi madrasah yang menawarkan pendidikan sekolah rendah.Namun semakan ini bakal dilaksanakan menyusuli tamatnya semakan terhadap kurikulum ukhrawi madrasah yang menawarkan pendidikan sekolah menengah. Wartawan SHAHIDA SARHID (sshahida@sph.com.sg) meninjau apakah antara perubahan yang telah dijalankan di dua

KANDUNGAN yang lebih kontemporari dan mengikut konteks kehidupan di Singapura, mewujudkan proses pembelajaran yang lebih autentik agar dapat mengaplikasikan apa yang dipelajari secara kritikal terhadap isu yang dihadapi masyarakat serta model kurikulum yang lebih bersepadu dan memanfaatkan antara disiplin.

Akses Berita Harian tanpa had!

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map