Masagos temui Mufti Besar Mesir, pelajar S'pura, di Kahirah , Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:40
Syuruk
6:59
Zuhur
1:04
Asar
4:21
Maghrib
7:09
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Masagos temui Mufti Besar Mesir, pelajar S'pura, di Kahirah

Mar 10, 2019 | 10:30 PM

KAHERAH: Menteri  Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam, Encik Masagos Zulkifli Masagos Mohamad, tiba di sini pada Ahad (10 Mac)  dalam rangka lawatan empat hari ke Mesir dan Jordan hingga Rabu.

Encik Masagos, yang juga Menteri Sekitaran dan Sumber Air, mengunjungi Mufti Besar Mesir, Dr Shawki Ibrahim Abdul Kareem ‘Allam, dan kemudian mengadakan perbincangan dengan para pelajar Singapura di Mesir di bawah Persatuan Kebajikan Mahasiswa Singapura di Mesir (Perkemas).

Antara perkara yan dibincangkan ialah mengenai asatizah masa depan Singapura. 

Jumaat lalu, beliau dan  Menteri Negara Kanan (Pertahanan merangkap Ehwal Luar), Dr Mohamad Maliki Osman, mengumumkan di Parlimen semasa Perbahasan Belanjawan Kementerian Kebudayaan, Masyarakat dan Belia (MCCY) minggu lalu, mengenai  pembentukan Jawatankuasa Asatizah Masa Depan (Cofa) yang bertujuan mengajak masyarakat mencipta visi bersama asatizah masa depan.

Pandangan hasil daripada perbincangan itu dijangka dikumpul sebagai sebahagian daripada usaha berkongsi pelan pembangunan asatizah yang lebih menyeluruh.

Discover Malay Home Based Businesses

Pagi esok (11 Mac) Encik Masagos dijadualkan mengunjungi Imam Besar  Universiti Al-Azhar, Dr Ahmed Al-Tayyeb.

Selepas itu, Encik Masagos, yang ditemani Ketua Eksekutif Majlis Ugama Islam Singapura (Muis), Encik Esa Masood,  dan beberapa pegawai-pegawai kanan lain akan berlepas ke Jordan.

 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map