Subuh
5:45
Syuruk
7:03
Zuhur
1:08
Asar
4:18
Maghrib
7:11
Isyak
8:20
Setempat

Menteri Kewangan Heng Swee Keat bentang bajet pada 20 Feb, 3.30 petang

Feb 13, 2017 | 12:59 PM

MENTERI Kewangan Heng Swee Keat akan membentangkan Belanjawan bagi tahun ini pada Isnin (20 Feb), 3.30 petang, di Parlimen.

Ucapan Belanjawan akan disiarkan secara langsung menerusi Channel NewsAsia dan 938Live, Kementerian Kewangan (MOF) mengumumkan pada Isnin (13 Feb).

Siaran langsung itu boleh juga diikuti dari Laman Bajet Singapura (www.singaporebudget.gov.sg), di laman web Channel NewsAsia (www.channelnewsasia.com), dan pada perkhidmatan interaktif Toggle MediaCorp (www.toggle.sg) .

Ia juga akan kemas kini pengumuman utama daripada Ucapan Bajet di laman MOF Facebook (www.facebook.com/MOFsg) dan akaun MOF Twitter (www.twitter.com/MOFsg).

The Straits Times juga akan membuat liputan penuh dan mendalam pembentangan Bajet pada hari itu. Kunjungi laman mikro Bajet ST bagi berita terkini dan analisis.

Untuk melihat tweet dan posting Bajet yang berkaitan, orang ramai boleh menggunakan hashtag # SGBudget2017.

MOF bekerjasama Persatuan Orang Pekak Singapure (SADeaf) untuk menyediakan tafsiran dalam bahasa isyarat daripada Ucapan Bajet secara serentak. Mereka yang ingin menonton tafsiran bahasa isyarat boleh memilih pilihan di laman web Bajet Singapura.

Orang ramai juga boleh melayari laman web Belanjawan Singapura dan melanggan senarai Penyata mailing Bajet untuk menerima Penyata Bajet melalui e-mel selepas ia telah dibentangkan. Perkhidmatan percuma itu dibuka untuk pendaftaran dari sekarang hingga 19 Feb.

Ucapan Encik Heng boleh diikuti menerusi beberapa saluran maklum balas.

Reach juga akan menganjurkan dialog selepas Bajet pada hari Khamis (23 Feb) dengan Menteri Negara Kanan (Kewangan merangkap Undang-undang), Cik Indranee Rajah, dan Pengerusi Reach, Encik Sam Tan, membincangkan langkah Belanjawan.

Turut disediakan ialah bual Facebook secara langsung pada Isnin (27 Feb) di laman Reach Facebook (www.facebook.com/REACHSingapore) bagi orang ramai berkongsi maklum balas mereka mengenai Bajet.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh e-mel reach@reach.gov.sg atau layari Bajet 2017 mikro Reach di www.reach.gov.sg/budget2017