Subuh
5:34
Syuruk
6:57
Zuhur
1:04
Asar
4:28
Maghrib
7:08
Isyak
8:23
Setempat

NTUC sumbang 'pakej penjagaan' sebagai tanda terima kasih kepada pekerja

Mar 19, 2020 | 05:30 AM

KONGRES Kesatuan Sekerja Kebangsaan (NTUC), telah membawa senyuman kepada ramai pekerja bersama 'pakej penjagaan' atau care package sebagai tanda terima kasih kerana usaha mereka untuk memastikan kebersihan terjaga di Singapura dengan .

Setiausaha-Agung NTUC, Encik Ng Chee Meng telah mengunjung Gardens by the bay semalam untuk mengagihkan pakej penjagaan ini kepada golongan yang berhempas pulas menangani krisi wabak Covid-19 kini.

Disebabkan perkembangan penularan Covid-19, sektor seperti penerbangan, pelancongan dan juga pengangkutan telah mengalami penjejasan dalam pendapataan mereka.

NTUC bersama kerja sama pemerintah Singapura juga telah mengumumkan pertolongan dana sebanyak $25 milion sebagai sebahagian daripada Kumpulan Wang Penjagaan NTUC (COVID-19) untuk memberi pertolongan sebanyak $ 300 setiap ahli kesatuan.

"Kami berharap pertolongan ini akan memberi manfaat kepada para pekerja terutamanya, mereka yang bekerja sendiri.

"Dana pertolongan ini adalah pertunjukkan perpaduan dan penjagaan antara satu sama lain," kata Encik Ng.

Mengongsi dengan lebih lanjut, beliau berkongsi, pelbagai program yang lain juga disediakan untuk menyokong ahli kesatuan, dalam memberi mereka bantuan tambahan untuk perbelanjaan harian dan juga menggalakkan mereka untuk menggunakan masa ini untuk meningkatkan kemahiran.