Subuh
5:30
Syuruk
6:52
Zuhur
12:55
Asar
4:18
Maghrib
6:56
Isyak
8:10
Halal Food Map
Turn on your location  and discover halal restaurants near you.
Setempat0

Pemerintah usaha cari tempat tinggal di S’pura untuk pekerja M'sia terjejas dengan sekatan

Mar 18, 2020 | 03:47 PM

PEMERINTAH Singapura akan mencari jalan untuk menyediakan tempat tinggal bagi pekerja Malaysia yang memilih untuk menetap di Singapura selepas penguatkuasaan kawalan pergerakan Malaysia, dan membantu majikan dengan kosnya.

Berucap kepada media pagi Rabu (18 Mac) di pejabat SingPost di Kallang, Menteri Perhubungan dan Penerangan, Encik S. Iswaran dan Menteri Negara Kanan (Kebudayaan, Masyarakat dan Belia merangkap Perhubungan dan Penerangan), Cik Sim Ann menyentuh tentang isu pekerja Malaysia yang telah memilih untuk tinggal di Singapura sepanjang sekatan pergerakan selama dua minggu yang bermula hari ini.

Encik Iswaran berkata: “Kementerian Tenaga Manusia telah mengutarakan mengenai kemudahan yang sedang diatur, (dan sedang) berusaha mengatur tempat penginapan, supaya pekerja kemudian boleh melihat yang mana satu paling sesuai dalam memenuhi keperluan mereka.”

Beliau menambah bahawa sementara itu, pemerintah juga sedang mengurus bekalan penginapan yang mungkin disediakan dan pada masa yang sama, sokongan untuk mengurus kos berkenaan hal ini. 

Laporan berkaitan:

SingPost sedia penginapan hotel bagi 400 pekerja dari Malaysia

https://www.beritaharian.sg/setempat/singpost-sedia-penginapan-hotel-bagi-400-pekerja-dari-malaysia

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian