Penunggang motosikal cedera dalam langgar lari di Alexandra Road

SEORANG penunggang motosikal wanita dilanggar dalam satu kemalangan yang dipercayai kes langgar lari pada pagi Isnin (20 Mac).

Sebuah video yang disiarkan di laman Facebook masyarakat keselamatan jalan raya Beh Chia Lor menunjukkan sebuah kereta berwarna perak di lorong ketiga melanggar belakang motosikal itu, membuat ia terlanggar sebuah bas di lorong keempat.

Penunggang motosikal itu kemudian jatuh dan dibantu seorang pejalan kaki dan pemandu kenderaan yang videonya merakamkan kejadian tersebut.

Driver of SGR2091X has been reported to the Singapore Police Force for hit and run at the junction of Jalan Bukit Merah/Alexandra Rd this morning 20 March 2017 at 8.02am. Thanks to the gentleman and camcar driver for stopping to render assistance to the injured rider, who was ferried to hospital in an ambulance. (Video Credit: Amos Lee)

Posted by Beh Chia Lor - Singapore Road on Sunday, 19 March 2017

Polis berkata mereka diberitahu mengenai kemalangan melibatkan bas, kereta dan motosikal di Alexandra Road arah ke Telok Blangah Road, sebelum Jalan Bukit Merah, itu pada 8.24 pagi.

Penunggang berkenaan, 30-an tahun, dihantar ke Hospital Universiti Nasional (NUH) dalam keadaan sedar.

Polis sedang menyiasat.