Subuh
5:46
Syuruk
7:06
Zuhur
1:12
Asar
4:31
Maghrib
7:16
Isyak
8:27
Setempat

Pilihan raya kecil Bukit Batok: Saingan antara Murali dan Chee

Apr 27, 2016 | 01:56 PM

PERSAINGAN satu lawan satu yang dijangka di Kawasan Undi Perseorangan Bukit Batok antara Parti Tindakan Rakyat (PAP) dan Parti Demokratik Singapura (SDP) disahkan pada Hari Penamaan Calon pada Rabu (27 April).

Apabila pencalonan bagi pilihan raya kecil itu ditutup pada tengah hari, hanya dua set borang dikemuka di Pusat Penamaan Calon di Sekolah Rendah Keming: Satu set milik calon PAP, Encik Murali Pillai, 48 tahun, dan yang satu lagi SDP, Dr Chee Soon Juan, 53 tahun.

Penyokong bersorak apabila Pegawai Pilihan Raya Ng Wai Choong mengumumkan mereka sebagai calon selepas 12.30 tengah hari.

Bercakap dalam bahasa Melayu dan Inggeris di tengah-tengah teriakan "Ah Mu" dan "PAP", Encik Murali berkata kepada penduduk di Bukit Batok: "Marilah kita bersama-sama membuat Bukit Batok tempat indah untuk kita semua. Undilah PAP Undi untuk rumah lebih baik. Undi untuk masa depan cerah."

Beliau dikenali sebagai "Ah Mu" kepada penduduk kawasan undi itu.

Dr Chee, bercakap dalam bahasa Mandarin dan Inggeris, berjanji akan menjadi Anggota Parlimen (AP) sepenuh masa jika dipilih dan berkata: "Saya ingin menjadikan Bukit Batok kawasan undi yang diiri di Singapura."

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian