Polis perkukuh rondaan di kawasan tumpuan awam sempena perayaan, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:43
Syuruk
7:01
Zuhur
1:06
Asar
4:19
Maghrib
7:11
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Polis perkukuh rondaan di kawasan tumpuan awam sempena perayaan

Dec 27, 2019 | 09:32 PM

KEHADIRAN pegawai keselamatan yang mengadakan rondaan di tempat-tempat awam pada musim perayaan ini memberi mesej jelas bahawa kita sentiasa bersedia untuk menghadapi sebarang insiden keselamatan, kata Setiausaha Parlimen Kanan (Ehwal Dalam Negeri) Encik Amrin Amin.

Menurut Encik Amin, ancaman pengganasan kekal di peringkat amat tinggi di Singapura, terutama pada musim perayaan, apabila orang ramai berhimpun di tempat-tempat hiburan, seperti pusat beli-belah.

Katanya, Pegawai Pasukan Tindak Balas ‘In Situ’ (IRT) dari divisyen darat polis telah membuat rondaan di tempat-tempat baru seperti Clarke Quay dan Raffles Place sejak 1 Disember.

Ini tidak termasuk pasukan IRT lain yang dikerah ke Orchard Road dan Marina Bay yang kan menjadi pasukan respons pertama jika berlaku sebarang insiden keselamatan di kawasan-kawasan itu.

Kata Encik Amrin, aturan keselamatan di kawasan Marina Bay juga sedang diperkukuh, sebahagian persiapan bagi menjaga keselamatan semasa pesta menyambut tahun baru diadakan di kawasan itu pada 31 Disember nanti.

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map