Subuh
5:57
Syuruk
7:14
Zuhur
1:18
Asar
4:28
Maghrib
7:19
Isyak
8:28
Dapatkan laporan terkini berkaitan Covid-19. Ikuti kami di Telegram
Setempat0

Presiden Halimah dorong belia jadi sukarelawan demi menyokong kumpulan yang memerlukan

Jul 22, 2019 | 02:50 PM

PRESIDEN Halimah telah menyertai lebih 1,000 belia, sukarelawan dari Persatuan Rakyat (PA) serta penerima bantuan Cabaran Presiden untuk mengambil bahagian dalam acara sukan seperti bola sepak, bola keranjang, dan bola jaring di *SCAPE Sabtu lalu. 

Aktiviti-aktiviti tersebut dianjurkan untuk menyokong Gerakan Sukarelawan Cabaran Presiden 2019- inisiatif Cabaran Presiden di mana individu, sekolah dan badan-badan digalakkan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai program dan aktiviti sukarela. 

Untuk menyokong Cabaran Presiden, PA menyasarkan untuk mengumpul $250,000.

Semasa acara itu, Presiden Halimah mengambil bahagian dalam perlawanan persahabatan bola jaring dan mendorong belia untuk menawarkan khidmat sebagai sukarelawan terhadap kumpulan yang memerlukan dalam masyarakat. 

Cabaran Presiden telah mengumpulkan seramai 6,000 sukarelawan untuk menyokong penerima bantuannya sejak awal tahun- lebih daripada 80 peratus daripada sukarelawan adalah belia. 

Berita Popular

Kata Presiden Halimah: “Dengan memanfaatkan tenaga sukarelawan belia, Cabaran Presiden berharap untuk menggunakan usaha bersama untuk menyediakan ekosistem sokongan kepada kumpulan yang memerlukan dalam masyarakat.

“Satu kekurangan yang ingin saya atasi, adalah kewujudan insiatif masyarakat untuk menyokong pembacaan awal. Banyak program membaca kami dibentuk untuk kanak-kanak berusia empat tahun ke atas. Saya percaya lebih banyak usaha boleh dilakukan untuk kanak-kanak kecil, terutama sekali yang datang dari keluarga berpendapatan rendah.” 

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map