Program baru bantu keluarga dan pasangan hadapi masalah hubungan, perkahwinan, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:43
Syuruk
7:01
Zuhur
1:06
Asar
4:19
Maghrib
7:11
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Program baru bantu keluarga dan pasangan hadapi masalah hubungan, perkahwinan

Mar 05, 2021 | 10:31 PM

SEBUAH program baru yang menawarkan pelbagai perkhidmatan membantu keluarga yang menghadapi masalah perkahwinan dan hubungan keluarga akan dilancarkan di pelbagai lokasi di Singapura dalam masa tiga tahun akan datang.

Program Pengukuhan Keluarga @ Pusat Khidmat Keluarga (SFP @ FSC) oleh Kementerian Pembangunan Sosial dan Keluarga (MSF) akan menawarkan program dan khidmat sokongan untuk perkahwinan dan perceraian.

Ini termasuk kursus persiapan perkahwinan, program yang memberi sokongan kepada pasangan yang berkahwin pada usia muda dan pasangan rentas negara, serta program yang dijalankan oleh Agensi Khusus Bantuan Perceraian (DSSA).

MSF juga akan memperkenalkan perkhidmatan kaunseling keluarga baru di bawah SFP @ FSC supaya keluarga dapat mendapatkan bantuan memperbaiki keretakan hubungan lebih awal, kata Menteri Negara (Pembangunan Sosial dan Keluarga), Cik Sun Xueling.

Beliau menyatakan demikian ketika menjaab soalan Encik Melvin Yong (Radin Mas) dan Encik Seah Kian Peng (GRC Marine Parade) mengenai usaha MSF memperkukuh hubungan keluarga dan pasangan serta mengurangkan kesan negatif perceraian ke atas anak-anak.

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map