Subuh
5:46
Syuruk
7:04
Zuhur
1:10
Asar
4:27
Maghrib
7:13
Isyak
8:24

Pelbagai program, geran segarkan budaya penjaja

Teka Kata
Uji pengetahuan anda dalam bahasa Melayu
=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Markah anda: Bagus! Markah anda: Hebat! Markah anda: Out Of 3
Rencana
33
3

Pelbagai program, geran segarkan budaya penjaja

Budaya penjaja Singapura telah mendapat pengiktirafan Unesco dua tahun lalu. Menjelang Hari Kebangsaan, BERITA HARIAN memaparkan beberapa kisah yang diceritakan oleh penjaja kegemaran Singapura setiap minggu untuk meraikan budaya penjaja Singapura. Dalam siri terakhir ini, BH bertemu bual dengan dua penjaja dari Pusat Makanan Geylang Serai tentang dugaan dan cabaran mereka sebagai penjaja, bagaimana mereka memanfaatkan teknologi untuk berkembang dan kekal relevan serta harapan dan impian mereka terhadap budaya penjaja Singapura pada masa hadapan. BH juga menemu bual beberapa penjaja dan pakar makanan bagaimana budaya penjaja boleh terus berkembang dan kekal relevan pada masa hadapan dan menjadi kebanggaan rakyat Singapura.
Jul 27, 2022 | 05:30 AM

DENGAN budaya penjaja Singapura yang telah mendapat pengiktirafan Unesco dua tahun lalu serta pelbagai sokongan dan geran dari pihak pemerintah untuk meneruskan legasi penjaja, budaya penjaja bukan sahaja kekal malah akan terus berkembang dan kekal relevan bagi generasi masa depan Singapura.

Untuk mengekalkan budaya penjaja sebagai ikon bagi identiti kebangsaan, terdapat banyak lagi usaha pelbagai pihak untuk memberi sokongan dan bantuan bagi memperkukuh perniagaan penjaja seperti program inkubasi dan Geran Produktiviti Penjaja yang ditawarkan oleh Agensi Sekitaran Kebangsaan (NEA).

Video Baru

Teka Kata

=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Bagus! Hebat! Markah anda: Out Of 3