KEJOHANAN FUTSAL NASIONAL 2016 BERITAHARIAN.SG

Restoran buka cawangan baru, turut sokong futsal BH

MASYARAKAT Melayu Islam di Singapura kini mempunyai satu lagi tempat yang boleh dikunjungi untuk mendapatkan makanan halal.

Ini kerana syarikat Tenderfresh Fried & BBQ Chicken Pte Ltd baru sahaja membuka cawangan keempat dan terbaru Tenderfresh Classic di Our Tampines Hub (OTH).

Dilancarkan pada 9 November lalu, cawangan Tenderfresh Classic itu akan menyediakan menu yang lebih luas, termasuk hidangan yang disarankan pelanggan.

"Kami mendengar maklum balas pelanggan dan ramai meminta agar kami memperluas menu kerana mereka ingin mencuba hidangan baru," kata Pengurus Besar Tenderfresh Classic, Encik Tan Say Kiat.

Oleh itu, hidangan baru seperti Pasta Telur Asin dengan Ayam Rangup, Burger Teriyaki dan Yaki Udon dengan Ayam Rangup disediakan bagi pelanggan.

Selain itu, 'seafood pot' telur asin juga tersedia bagi mereka yang 'hantu' telur asin.

Rangkaian hidangan telur asin itu mendapat sambutan yang amat baik sekali, terutama daripada masyarakat Melayu, kata Encik Tan.

Di samping itu, ramai juga menyambut baik adanya beberapa hidangan udon yang terdapat dalam menu baru Tenderfresh Classic.

"Udon memang banyak di Singapura. Namun, kebanyakan kedai tidak menyediakan hidangan udon halal, menyebabkan masyarakat Islam tidak dapat menikmati makanan ini.

"Oleh itu, Tenderfresh mahu memberi peluang kepada mereka yang makan makanan halal menikmati udon," ujar Encik Tan.

Menurutnya, sos untuk memasak hidangan udon di Tenderfresh itu didapatkan khas dari Jepun. Ia kemudian disesuaikan dengan cita rasa pelanggan tempatan.

Lebih daripada sekadar menu hidangan, menu pencuci mulut serta air di cawangan OTH itu juga diperluas.

Terdapat lebih banyak mocktail (campuran jus buah-buahan dan minuman ringan) dan aiskrim juga disediakan di restoran itu.

Cawangan baru itu terletak di aras satu dengan keluasan 135 meter persegi atau 1,450 kaki persegi serta boleh memuatkan sehingga 86 pelanggan.

Ia dibuka dari 11 pagi hingga 11 malam setiap hari.

Tenderfresh Classic mempunyai tiga cawangan lain iaitu di Cheong Chin Nam Road, pusat beli-belah OneKM di Tanjong Katong Road dan Waterway Point di Punggol.

Syarikat Tenderfresh, yang pertama kali mendapat sijil halal pada 1993, juga merupakan penyokong acara Kejohanan Futsal Nasional BeritaHarian.sg tahun ini.

"Kami memang selalu menitikberatkan hidangan yang sihat dan baik, diperbuat daripada ayam yang segar dan bahan terbaik," kata Encik Tan.

Justeru, menyokong acara yang menggalakkan gaya hidup sihat seperti kejohanan futsal memang sesuai, tambahnya.

Kejohanan tersebut, yang dianjurkan wadah digital akhbar ini, akan diadakan di Akademi Bola Sepak Belia Home United (HYFA) di Mattar Road, pada 3 dan 4 Disember ini.