'Sekolah Untuk Bapa' pelajari amalan terbaik

Sejak Julai lalu, pergerakan Bapa Sepanjang Hayat (DADs for Life) kendalian Pusat Kebapaan (CFF) telah menterjemah bahan bengkel ke dalam bahasa Melayu bagi mempermudah lebih ramai memahami inti patinya. Penggerak utama inisiatif tersebut berserta beberapa sukarelawan yang juga fasilitator bengkel itu berkongsi pengalaman dan impian mereka. Laporan HASLEEN BACHIK (hasleen@sph.com.sg).

PERGERAKAN Bapa Sepanjang Hayat yang berada di bawah naungan Pusat Kebapaan dengan kerjasama Angkatan Karyawan Islam (AMP) bercadang menubuhkan Sekolah Untuk Bapa bagi memberi peluang golongan ayah mempelajari amalan terbaik bagi menyempurnakan tanggungjawab mereka selaku ayah.

Sekolah yang bakal ditubuhkan tahun ini akan menyediakan kurikulum berstruktur berbanding sekadar bergantung kepada apa yang ayah, datuk atau teman di sekeliling lakukan, ujar Timbalan Ketua, Pendampingan dan Jangkauan, Pusat Kebapaan (CFF) yang mengendalikan pergerakan Bapa Sepanjang Hayat (DADs for Life), Encik CP Eruandee Prayitna.

Pakej Tablet BH yang BARU
Dapatkan tablet Samsung (bernilai $398) percuma dengan langganan 2 tahun
Hanya $19.90*sebulan