SIA akan terbang lebih kerap; tawar lebih banyak destinasi Jun, Julai ini, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:36
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:24
Maghrib
7:08
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

SIA akan terbang lebih kerap; tawar lebih banyak destinasi Jun, Julai ini

Jun 02, 2020 | 08:15 AM

SYARIKAT penerbangan Singapore Airlines (SIA) akan kembali menawarkan khidmat penerbangan ke beberapa destinasi bagi bulan Jun dan Julai ini, serta meningkatkan jumlah penerbangan untuk beberapa perkhidmatannya yang lain.

SIA akan terbang ke 27 berbanding 15 bandar raya yang telah diumumkan sebelumnya.

Perkhidmatan yang dijadualkan semula termasuk penerbangan ke Amsterdam, Barcelona, ​​Christchurch, Hong Kong, Melbourne dan Osaka, kata SIA semalam.

Kesemua penerbangan ini tertakluk kepada kelulusan dan perubahan peraturan, tambah syarikat penerbangan itu.

Jadual penerbangan yang diperbaharui bermakna, SIA telah mengurangkan sekitar 94 peratus kapasiti penumpang yang pada awalnya dijadualkan bagi Jun dan Julai ini, sebelum berlakunya Covid-19.

Discover Malay Home Based Businesses

"SIA dan SilkAir akan terus menyesuaikan kemampuan kami untuk memenuhi permintaan untuk perjalanan udara internasional," kata kumpulan itu. 

Pada April lalu, pembatalan penerbangan dilaksanakan secara meluas mencapai paras 96 peratus dari keseluruhan jumlah penumpang SIA, akibat wabak Covid-19, yang menjejas permintaan untuk perjalanan udara di seluruh dunia.

Dalam perkembangan terbaharu, SIA mengulangi bahawa pelanggan yang penerbangannya dibatalkan oleh SIA atau SilkAir akan mengekalkan nilai penuh tiket mereka yang tidak digunakan sebagai kredit penerbangan. 

Mereka juga akan diberikan kredit penerbangan bonus semasa memesan semula penerbangan mereka.

Pada 29 Mei lalu, kumpulan syarikat penerbangan itu telah melanjutkan dasar pengecualian perjalanan untuk penerbangan sehingga 31 Julai ini, bagi pelanggan yang membeli tiket pada atau sebelum 15 Mac lalu.

Kredit perjalanan dari bahagian tiket yang tidak digunakan dapat digunakan untuk menempah penerbangan baru hingga 31 Disember 2021.

SIA juga telah mengetepikan bayaran tempahan semula dan yuran tidak hadir untuk pelanggan. - The Straits Times

 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map