Subuh
5:28
Syuruk
6:51
Zuhur
12:53
Asar
4:16
Maghrib
6:54
Isyak
8:07
Halal Food Map
Turn on your location  and discover halal restaurants near you.
Setempat0

SIA mulakan penerbangan tanpa henti ke Lapangan Terbang JFK, New York 9 Nov

Oct 20, 2020 | 06:14 PM

KHIDMAT penerbangan Singapore Airlines (SIA) akan kembali ke New York pada 9 November 2020 apabila ia melancarkan penerbangan tanpa henti antara Singapura dengan Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy (JFK)

Dengan ia beroperasi ke Lapangan Terbang Antarabangsa JFK, Singapore Airlines akan lebih dapat memenuhi permintaan menerbangkan penumpang dan trafik kargo ke New York dalam iklim operasi buat masa ini,

Menurut kenyataan SIA pada Selasa (20 Oktober), khidmat tanpa henti SIA ke New York akan disokong bilangan penumpang peralihan yang kian bertambah dan kini dapat singgah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Changi menerusi khidmat transit.

SIA menambah ia menjangkakan permintaan kargo yang agak banyak daripada pelbagai industri yang berpangkalan di kawasan bandar metropolitan New York termasuk dalam sektor farmaseutikal, firma e-dagang dan teknologi.

"Khidmat baru ini akan menyediakan satu-satunya kaitan kargo udara tanpa henti dari bahagian timur laut Amerika ke Singapura, yang berkhidmat sebagai hab edaran serantau bagi banyak syarikat utama yang berpangkalan di Amerika," katanya.

Dengan laluan baru ini, SIA kini mengendalikan dua khidmat penerbangan tanpa henti ke Amerika. 

Satu lagi khidmat merupakan penerbangan ke Los Angeles.

 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian