Siswazah cemerlang NUS

TIGA siswazah Melayu/ Islam mencatatkan kejayaan membanggakan dengan meraih sarjana muda dengan kepujian-kecemerlangan tertinggi (serupa kepujian kelas pertama).

Mereka ialah Encik Mohd Saifullah Jumari, 25 tahun; Encik Muhd Ashsiddique Mohd Omrul Hauk, 25 tahun; dan Cik Nur Haseena Jupri, 23 tahun. Ketiga-tiganya penerima biasiswa di NUS.

Mereka adalah antara 10,867 siswazah Universiti Nasional Singapura (NUS) bakal menerima ijazah sarjana muda atau sarjana dalam majlis konvokesyen yang berlangsung selama lapan hari bermula kelmarin hingga 19 Julai ini.

Majlis Konvokesyen NUS 2018 di Pusat Kebudayaan Universiti (UCC) itu bakal tamat dengan satu majlis makan malam pada 20 Julai.

Hadir pada majlis utama konvokesyen tersebut kelmarin ialah Presiden Singapura yang juga merupakan Canselor NUS, Halimah Yacob.

Beliau turut menganugerahkan Doktor Kehormat Undang-undang Keadilan kepada Hakim Chao Hick Tin pada majlis yang sama sebagai pengiktirafan atas sumbangan beliau kepada perkhidmatan awam, undang-undang dan Singapura.

Laporan lanjut :

Waktu Solat

Subuh
5:53
Syuruk
7:10
Zuhur
1:14
Asar
4:16
Maghrib
7:16
Isyak
8:25
3 HR PSI: 31
27°/ 24 °
Tuesday - Thundery showers mainly over northern and eastern Singapore in the afternoon.
Wednesday - Late morning and early afternoon thundery showers.
Thursday - Afternoon thundery showers.