Terus bersalsa, berzumba dalam 'senyap', Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:42
Syuruk
7:00
Zuhur
1:06
Asar
4:20
Maghrib
7:10
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Terus bersalsa, berzumba dalam 'senyap'

Mar 07, 2021 | 05:30 AM

PENGGUNAAN pembesar suara yang lazimnya digunakan untuk melaungkan lagu yang mengiringi rentak pergerakan senaman kini digantikan kepada fon kepala membolehkan.

Inilah merupakan inisiatif terbaru Our Tampines Hub (OTH) dalam meningkatkan pengalaman penggemar kecerdasan semasa melakukan senaman secara beramai-ramai.

Usaha tersebut bertujuan untuk mengurangkan bunyi bising di sekitar kawasan senaman dijalankan tetapi pada masa yang sama, tetapi memberikan pengalaman yang imersif dan menyeluruh pada mereka yang bersenam.

Semalam, OTH telah memperkenalkan 'Senaman Cerdas Salsa-Zumba Senyap' yang pertama.

Dianjurkan bersama oleh Berita Harian, Persatuan Profesional Jagaan Kesihatan Muslim dan ITE senaman tersebut dibuka kepada orang ramai pada hari Sabtu pertama setiap bulan.

Berita Popular

Semasa senaman yang penuh bertenaga itu, para peserta telah menerima fon kepala khas yang telah dibersihkan dan disanitasikan.

Instruktor akan bercakap menerusi saluran yang telah ditetapkan agar para penerima dapat mendengarnya dan juga muzik yang dimainkan.

Selain itu, juga terdapat lebih banyak ruang dan tempat untuk para peserta menjarakkan diri dengan peserta lain semasa sedang bersenam.

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Bahasa Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map