Subuh
5:30
Syuruk
6:53
Zuhur
12:56
Asar
4:19
Maghrib
6:56
Isyak
8:10
Halal Food Map
Turn on your location  and discover halal restaurants near you.
Search Distance From Your Location = 1 KM
100 M 1 KM
No restaurant found within  from your distance.
Setempat0

Terus bersatu padu dan berwaspada memerangi koronavirus, kata Presiden Halimah

Feb 28, 2020 | 11:26 AM

PRESIDEN Halimah Yacob menggesa rakyat Singapura untuk terus bersatu padu dan kekal berwaspada dalam memerangi wabak koronavirus.

Dalam satu catitan di Facebook pagi Jumaat (28 Februari), Presiden Halimah berkata keadaan Covid-19 akan mengambil masa untuk reda.

"Ekonomi mungkin akan mengambil masa yang agak lama untuk pulih. Lantas, ia adalah penting bahawa kita terus kekal berwaspada dalam memerangi penyakit ini.”

Sepanjang beberapa minggu lalu, Presiden Halimah telah mengunjungi beberapa agensi khidmat sosial yang melakukan pelbagai usaha bagi menyokong kakitangan barisan utama di tengah-tengah wabak virus ini.

“Namun, dalam masa-masa ini, saya melihat sifat murni warga Singapura. Mengetepikan rasa takut dan keperluan masing-masing, saya menyaksikan rakyat biasa Singapura tampil untuk membantu orang lain.

“Kita bersatu sebab kita tahu pertarungan tidak hanya boleh dilawan melalui cara perubatan. Kita memerlukan ketahanan psikologi dan sosial untuk mengatasi COVID-19," tambahnya lagi dalam video yang turut disertakan dengan pos itu.

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian