Tinjauan: Hampir semua pertubuhan di Singapura alami hampir empat serangan siber dalam tempoh tahun lalu, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:36
Syuruk
6:57
Zuhur
1:03
Asar
4:24
Maghrib
7:08
Isyak
8:19

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Setempat0

Tinjauan: Hampir semua pertubuhan di Singapura alami hampir empat serangan siber dalam tempoh tahun lalu

Apr 02, 2019 | 01:42 PM

HAMPIR semua pertubuhan dan perniagaan di Singapura pernah alami hampir empat serangan siber dalam tempoh tahun lalu, menurut satu tinjauan. 

Dari sekitar 250 pemimpin syarikat dan eksekutif yang ditinjau, hanya empat peratus berkata pertubuhan mereka tidak pernah diserang, menurut penyedia keselamatan siber swasta Carbon Black. 

Syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS) mendedahkan Laporan Ancaman di Singapura hari ini. 

Pertubuhan dan perniagaan yang ditinjau merentas sektor termasuk kewangan, penjagaan kesihatan, pemerintah, runcit dan media. 

Tinjauan itu dilaksanakan Januari tahun ini, dan membentuk sebahagian daripada projek penyelidikan yang diusahakan Carbon Black bersama negara lain termasuk Canada, Perancis, Jerman, Italy, dan Jepun. 

Discover Malay Home Based Businesses

Hasil tinjauan di Singapura menunjukkan bahawa 92 peratus daripada pertubuhan yang ditinjau berkata mereka telah melihat peningkatan dalam jumlah serangan dan 95 peratus daripada pencerobohan semakin canggih. 
 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=

Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu

Betul!

Salah!

Try the new Halal Food Map