Virus Wuhan: S’pura wajibkan 14 hari cuti bagi individu di sekolah, penjagaan kesihatan dan penjagaan warga emas yang ke China, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:45
Syuruk
7:02
Zuhur
1:07
Asar
4:19
Maghrib
7:10
Isyak
8:20
Setempat0

Virus Wuhan: S’pura wajibkan 14 hari cuti bagi individu di sekolah, penjagaan kesihatan dan penjagaan warga emas yang ke China

Jan 27, 2020 | 01:48 PM

DENGAN kadar kematian akibat koronavirus Wuhan semakin melonjak dan lebih 2,000 orang yang menjangkiti virus itu sejauh ini, pasukan tindakan berbilang kementerian Singapura telah mengumumkan langkah-langkah baru bagi mencegah koronavirus itu, pada Isnin ini (27 Januari).

Antaranya, warga Singapura kini dinasihati supaya mengelak dari melakukan perjalanan tidak penting ke tanah besar China.

Mulai Rabu ini (29 Januari), pemeriksaan suhu badan di lapangan terbang akan merangkumi semua penerbangan yang masuk ke Singapura, dengan tambahan pengawasan bagi semua penerbangan dari tanah besar China, pemeriksaan bagi semua penumpang yang memegang pasport Hubei.

Langkah berjaga-jaga juga dikenakan bagi pekerja dan pelajar yang pulang ke tanah air dari tanah besar China.

Individu yang memperoleh sejarah perjalanan ke China dalam tempoh 14 hari yang lalu akan diwajibkan cuti selama 14 hari.

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map