Yaacob seru Melayu undi dengan bijak demi masa depan masyarakat

MENTERI Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam, Dr Yaacob Ibrahim, menyeru pengundi Melayu/Islam supaya berfikir dan mengundi dengan bijak dan rasional bagi masa depan mereka esok.

Masyarakat Melayu/Islam, tambahnya, harus mengambil pandangan jujur mengenai kemajuan dan mutu kehidupan lebih baik yang dinikmati sejak 50 tahun lalu di bawah Parti Tindakan Rakyat (PAP).

Beliau juga berharap masyarakat dapat bersabar dalam isu sensitif seperti tudung dan berharap dasar itu akan berubah satu hari kelak.

"Harapan saya agar mereka dapat berfikir dan mengundi dengan bijak bagi masa depan mereka kerana itulah yang boleh ditawarkan pemerintah - masa depan lebih baik bagi Melayu/Islam Singapura dan rakyat Singapura secara umum," ujar Dr Yaacob, semasa ditemui wartawan selepas lawatannya ke pasar di Beo Crescent di Tiong Bahru bersama calon lain dalam pasukanya di GRC Jalan Besar hari ini (9 Sep).

Masalah dan cabaran akan tetap dihadapi masyarakat Melayu/Islam, tambahnya, tetapi yang penting ialah Anggota Parlimen (AP) Melayu/Islam PAP bersama pemimpin masyarakat dan pemerintah berusaha menanganinya.