Bola sepak: Fernando Torres alami 'kecederaan otak traumatik' dek terhantuk

MADRID: Bekas penyerang Liverpool, Fernando Torres, mengalami "kecederaan otak traumatik" selepas terhantuk hingga tidak sedarkan diri dalam perlawanan La Liga antara pasukannya, Atletico Madrid, dan Deportivo la Coruna pada Khamis (2 Mac), yang berakhir dengan seri 1-1.

Torres, 32 tahun, terhantuk dari belakang oleh pemain pertahanan Deportivo, Alex Bergantinos, apabila kepala mereka berlaga lima minit sebelum tamat perlawanan.

Beliau jatuh dan kelihatan sudah tidak sedarkan diri apabila kepalanya terhempas di padang.

"Fernando Torres mengalami kecederaan otak traumatik dan dihantar ke hospital untuk pemeriksaan," kata Atletico dalam satu kenyataan.

"Pemain kami itu, yang stabil, mengalami hantukan kuat di kepala di peringkat akhir perlawanan dan terpaksa dikejarkan dengan cepat ke hospital dengan ambulans.

"Penyerang itu akan bermalam di bawah pemerhatian."

Pemain kedua-dua pasukan segera menarik perhatian perubatan apabila Torres jatuh.

Pemain pertahanan Atletico, Jose Maria Gimenez, dilihat menangis dalam keadaan cemas, manakala peminat Deportivo memberi bekas pemain antarabangsa Sepanyol itu tepukan gemuruh apabila beliau dibawa keluar dari padang.

"Kami semua takut," kata bek kiri Atletico, Filipe Luis, kepada BeIN Sports.

Atletico terpaksa bermain masa kecederaan tujuh minit dengan 10 pemain kerana mereka telah membuat tiga pertukaran pemain. - AFP