Subuh
5:56
Syuruk
7:13
Zuhur
1:17
Asar
4:26
Maghrib
7:19
Isyak
8:28
Dapatkan laporan terkini berkaitan Covid-19. Ikuti kami di Telegram
Sukan0

Sukan SEA: Team SG dibentuk setiap warga Singapura

Jun 17, 2015 | 12:13 AM

KEJAYAAN Sukan Asia Tenggara (SEA) ke-28 melebih jumlah pingat yang dimenangi kerana ia berjaya menyatukan warga Singapura, kata Menteri Pembangunan Sosial dan Keluarga Encik Tan Chuan-Jin kepada wartawan upacara penutup Sukan SEA tadi.

Menurut Encik Tan, setiap lapisan masyarakat telah bersatu memberi sokongan padu kepada para atlit dalam pelbagai sukan, tanpa mengambil kira sama ada mereka menang atau kalah.

"Team Singapore bukan hanya terdiri daripada para atlit malah semua yang telah memainkan peranan seperti kakitangan yang telah memberi sokongan, keluarga, jurulatih, sukarelawan dan juga kesemua rakyat Singapura. Selain menjayakan acara ini, mereka juga telah menunjukkan hospitaliti yang baik dan telah menjadi duta yang baik untuk Singapura," ujar Encik Tan.

Di acara penutup itu, Encik Tan telah menyerahkan bendera Persekutuan Sukan SEA kepada Menteri Belia dan Sukan Malaysia Khairy Jamaludin, pengerusi jawatankuasa penganjur Sukan SEA di Malaysia - penganjur Sukan SEA ke-29 pada 2017.

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map