Subuh
5:36
Syuruk
6:53
Zuhur
12:57
Asar
4:02
Maghrib
6:59
Isyak
8:08
Teka Kata
Uji pengetahuan anda dalam bahasa Melayu
=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Markah anda: Bagus! Markah anda: Hebat! Markah anda: Out Of 3
Setempat
27
0

IBADAHSG PTE LTD

Ketahui hakikat rezeki yang dimiliki

Jun 18, 2021 | 05:30 AM

SYARIKAT Ibadahsg Pte Ltd dan beberapa rakan kerjasama secara konsortium akan melaksanakan ibadah korban di tempat pendalaman Indonesia dan Kemboja.

Pengarah Ibadahsg Pte Ltd, Ustaz Mohmed Firdaus Masruhen berkata pihaknya akan memberi agihan daging korban dan akikah di kawasan fakir miskin, anak-anak yatim, golongan yang tidak berupaya, guru-guru agama yang memerlukan, pelajar tahfiz dan asnaf yang memerlukan.

Manakala di Sabah Malaysia, Ibadahsg akan menghulurkan bantuan beras, pakaian solat dan tafsir Al-Quran. Ibadahsg akan menyalurkan bantuan tersebut melalui rakan kerjasama yang di iktirafkan oleh kerajaan Malaysia.

"Masyarakat Islam di Indonesia dan kemboja hanya dapat merasakan kenikmatan daging korban seumur hidup hanya sekali, melalui sumbangan anda,'' kata Ustaz Mohmed Firdaus.

Ibadahsg Pte Ltd telah melaksanakan ibadah korban dan akikah selama 16 tahun dan mendapatkan sokongan dan kepercayaan daripada masyarakat Islam Singapura.

Sejak itu, Ibadahsg mengembangkan perkhidmatan ini kepada beberapa negara luar seperti Indonesia, Thailand, Malaysia, Kemboja dan Timur Tengah.

Pakej yang ditawarkan adalah:

  • Kambing korban muhibbah promosi 3 ekor - $500
  • Kambing korban/nazar - $180 
  • Kambing akikah - $200 termasuk upah masak dan beras.
  • Lembu korban/akikah/nazar di Indonesia - $1,200.
  • Lembu korban/akikah/nazar di Kemboja - $799.

Semua pakej korban/akikah/nazar pada tahun ini sudah termasuk satu wakaf al-Quran atas nama peserta, sumbangan beras & wakaf pembangunan.

Setiap peserta akan menerima 2 keping gambar (sebelum dan selepas ) sebagai pengesahan dan bukti amanah telah dilaksanakan dengan sempurna dan juga sijil penyertaan atas nama peserta akan di pos ke alamat rumah setelah selesai acara.

"Bersedekahlah atas nama kedua orang tua yang telah tiada. Mendoakan mereka, banyak meminta ampun untuk mereka.

"Berkorban apa sahaja pahala untuk mereka. Rezeki adalah anugerah dari Allah, andai kita tahu hakikat rezeki maka kita tidak akan hasad pada orang lain,'' kata Ustaz Mohmed Firdaus.


HUBUNGI KAMI

Untuk pertanyaan:

+ 83220460, Ustaz Syamil

+ 83997390, Haji Noh

+ 83393012, Ustazah Mariah

Video Baru

Teka Kata

=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Bagus! Hebat! Markah anda: Out Of 3