Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:32
Maghrib
7:20
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Wacana3

NOSTALGIA

Beri makan kepada yang lapar

Perkembangan program sosial untuk kanak-kanak di Singapura selepas Perang Dunia Kedua
Aug 26, 2019 | 05:30 AM

Menyusuli Pendudukan Jepun, kerajaan penjajah menubuhkan pusat makanan untuk menangani pemakanan tidak seimbang dalam kalangan kanak-kanak di Singapura. Berikut kami susuri perkembangan program sosial untuk warga selepas Perang Dunia Kedua

PENDUDUKAN Jepun di Singapura semasa perang dunia kedua menyebabkan kekurangan keperluan asas seperti makanan dan turut mengganggu perkhidmatan kesihatan, pendidikan dan kewangan. Selepas Jepun menyerah kalah, kerajaan British di Singapura menghadapi cabaran memulihkan ekonomi Singapura dan memikirkan cara menangani isu kemiskinan, kesesakan, penyakit dan pemakanan tidak seimbang.

Akses Berita Harian tanpa had!

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map