Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:33
Maghrib
7:21
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Wacana3

PERANGKAP KEJAYAAN

Selamat kerana ubah diri

Jun 24, 2019 | 05:30 AM

Semasa kemuncak mereka, Kodak dan Fuji menguasai pasaran filem kamera dunia. Tiada syarikat lain boleh mengganggu mereka. Namun, dua gergasi itu tetap terdedah kepada 'perangkap kejayaan' - yang timbul apabila sesebuah syarikat terlalu fokus pada perniagaannya yang telah lama berjaya hingga mengabai kepentingan meneroka bidang baru dan meningkatkan daya maju jangka panjangnya. Kodak terjerat, Fuji terselamat.

SEBAGAI seorang saintis di Fujifilm, Tomoko Tashiro ditugas membangunkan teknologi berkaitan kertas foto berwarna. Tetapi apabila kembali bekerja selepas cuti bersalin pada 2005, Tashiro ditanya apakah beliau ingin meneroka bidang kosmetik - bersama syarikat itu.

Akses Berita Harian tanpa had!

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map