Subuh
5:29
Syuruk
6:47
Zuhur
12:51
Asar
4:07
Maghrib
6:52
Isyak
8:02
Dunia

Google dijangka perkenal telefon Pixel baru 15 Oktober

Sep 17, 2019 | 01:47 PM

 

SAN FRANCISCO - Google telah menghantarkan jemputan pada Isnin (16 September) ke acara yang berlangsung pada 15 Oktober, “barang Dibuat oleh Google” dengan jangkaan sebuah telefon bijak Pixel akan disenaraikan.

Sesi memperkenalkan barangan baru yang akan diadakan di New York City akan mengetengahkan peranti Google yang dikuasai Android, dan cabarannya untuk mengatasi generasi terbaru iPhone yang diperkenalkan oleh Apple baru-baru ini.

Syarikat saingan telefon bijak sering mengenalkan peranti baru sebelum musim membeli-belah cuti akhir tahun.

Google akan mengenalkan telefon bijak Pixel generasi keempat, mungkin dengan ciri-ciri keupayaan untuk mengenal pasti wajah muka dan gerakan isyarat, sebahagian daripada usahanya untuk meningkatkan perkakasan selain dairpada perisian dan perkhidmatan dalam talian.

Langkah itu berlaku setelah Apple mengumumkan pada minggu lepas bahawa iPhone dan iPad baru mampu berfungsi sebagai peringkat untuk permainan dan perkhidmatan televisyen yang baru.

Google telah cuba untuk memasuki pasar telefon bijak yang didominasi oleh Samsung, Apple dan pembuat telefon bimbit China. - Agensi berita

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian